Work out the space you need and the cost to fit it Calculator >

Latest Articles

08 November 2017

Humans are creatures of habit and habitat, how does it apply to the office?

An office move and new fitout often falls on the shoulders of the COO’s team, facilities manager or office manager. There is something you should know before pencil hits paper on a new office fitout....

19 September 2017

The innovative future of workspaces

The impact of a work environment goes well beyond office walls and furniture; the behaviour and experiences of employees can be fundamentally changed by physical...

05 September 2017

Amicus have gone global with the launch of The United Workplace

The United Workplace is a network of likeminded businesses, sharing a passion for the workplace. Inspiring design, innovation and a culture of collaboration underpins everything we do.  All members share common ethics, values and goals, bringing with us...

Medical Research Company

1000sqm collaborative workspace

It’s out with the old and in with the new, as Amicus Interiors delivers a new 1000sqm collaborative workspace for this Medical Research Company . The Level 38, 55 Collins Street, Melbourne fitout was constructed over a seven week period after a design period of three months.

  • Medical Research Company1
  • Medical Research Company2
  • Medical Research Company3
  • Medical Research Company4
  • Medical Research Company5
  • Medical Research Company7

The design vision for the leading Stem Cell technology company was to create an open, collaborative workspace that would be both modern and functional. The tenancy was to be divided in two, to enable the second space to be sublet until a time when Mesoblast expands its team.

Amicus partnered with Carr Design Group and Aston Consulting to construct a fully functional, custom design based on cost-effectiveness.

A soft pallet was chosen to minimise a clinical appearance and to maintain the design standards of their New York office. The open plan layout includes a collaborative space with focus rooms, a light break out room and kitchen.

Large picturesque windows provide staff and clients with views of the surrounding Melbourne landscape. With first impressions of utmost importance, the front of house features a stunning polished sandstone counter.

The outcome is a serene workspace that reflects this company's corporate identity and their plans for the future.

 

 

 

 

 

 

< Back To Work

Get in touch about a fitout: